Mar 30, 2011

zZzz..malas.

esOk exam.huaarghh!

side effeect dari exam:
1. makin gemok.
2. kuat tido.
3. serangan encik jerawat bertubi-tubi
4. sindrom malas bermula.
5. keinginan utk keluar beronggeng membuak-buak.

Mar 28, 2011

saya jatuh cinta

video

wahai jejaka dlm video ni,
knape saya rasa awak kacak,ye?
sepanjang tgk clip ni, saya xtgk pon kt cik tailor tu.
hanya ternanti2 nk tgk scene awak. [psycho gile,sharini!]
jom, kite kapel <3

[tulisan kaler merah sbg tanda cinta semakin bersemi] hahaha.

Mar 14, 2011

cute,kan?


......


masa jenjalan ngn azzy,
kami singgah di tmpat pameran cookies, cupcake, n cake
sume2 tu.. yg jenis aisin keras cmni la.. [aku xtau ape nama die]
tp siyes, sweet sgt deco die.
alangkah bagusnya kalo aku reti buat bende2 ni.
kalo aku xbusy dan xde ape yg menghalang,
mau aje aku g belajar baking and deco cupcake n cookies cmni..
bile birthday or ape2 je la.. bleh bg bende ni as a gift.
[yes, i get the idea for the next 'season]haha.

M & S = stands for my name.

p/s: sayangnye nk makan..
adakan aku hanya akan simpan n gantung cookies ni smpai die bekulat??

Mar 11, 2011

indahnya hidup mereka...

ya, kali ni topik pasal makanan.
aku selalu terpk and berangan.. "kan best kalo sebanyak mana pon kita makan, tp badan maintain je"
tp mmg agak impossible kot.mungkin la ade.. kes2 terpencil cmni. tp bukan aku.
jadi title post ni, aku tujukan kpd golongan2 terpencil itu.

kalo la angan2 aku tu satu kenyataan:
1. hari2 aku akan g jumpe pakcik robin. makan aiskrim.
2. makcik anne pon same. aunty anne pretzel.. mmg konfim ade kt sebelah aku skang.[smbil taip blog, smbil makan.indah!]
3. wekend je.. destinasi wajib aku : godiva chocolatier store. [choc shake kamu mmg 5star!]
4. tanpa segan silu.. muka aku la yg akan ke kdai chicken chop tiap2 ari.
5. kalo breakfast, full cream milk. xde dah aku nk beli low fat.
6. toffee kt Harrods.. sentiasa ade dlm bag kelas aku. jadikan ia sbg makanan utk menghilangkan ngantok semasa lecture.

fuhh.. kalo btol la cmtu,
hari2 idop aku gembira je.
tp tu la. aku HARUS berpijak dibumi yg nyata. [sedih kembali..sobsob]

hari2 menu aku:
1. breakfast: roti 1 or 2 kpg, or low fat milk, or cereal, or buah shj.
2. lunch: sayur2an, buah2an, roti, yogurt, [salah satu shj].. kalo plg meriah pon : sayur &ikan.
3. dinner: sup sayur, tomyam sayur [salah satu] & buah.
4. makanan menghilangkan ngantok semasa lecture: kismis.
[perghh!... nmpak mcm sgt sihat menu di atas,kan?
tp siyesly, idop sgt xgembira]

tiap kali tgk member2 yg lain,
bleh makan sesuka ati, tanpa perlu pk pasal gemok ------> aku jeles
tiap kali tgk org2 lain yg lagi 'bulat' dr aku,
makan dgn gembiranya tanpa rasa risau ------------------> aku jeles gak, krn diorang xdikurniakan perasaan risau.

tambah2 lg, skang life sgt hectic dgn class, presentation, assignments, dan exam yg berada di sudut.[knape 'around the corner erk?aku xpaham]
ke'hectic'an itu membuatkan aku dah agak lama [2miggu] tidak beriadah. waaa.. risau2.
smlm g jog, rasa berat gile. sebbaik xbegegar uia, anak gajah sedang berjoging. huh!
tp ape2 pon, aku beryukur..
so far, i've lost almost 20kilo semenjak zaman bulat amat dulu.
zaman bulat amat = zaman frust. [cerita lama, lupekan kejadian itu sharini..!]
tp tu la.. manusia xkan pernah puas ati dgn ape yg dah ade skang..
disebabkan aku juga adalah manusia, dah bukan seekor kucing..
jadi aku juga tidak berpuas ati.

brrr....

Mar 10, 2011

10th March

"Si bunga, arini genap usia awak setahun,kan?hehe" said shimuk to herself smbil melihat gambar bunga di atas di dalam externalnya.
while i am almost-crazy.. struggling to finish loads of work, aku hampir terlupe yg arini adalah 10th of March.
huhu. time flies so fast!


so long as the photo dont fade,
there goes what lies within..

Mar 4, 2011

high tension danger

sila berjaga2.
sy tgh tension yg amat.
sape datang n buat sawan.. siap!

hoho, bile la nk abes sume keje yg menimbun ni???
makin hari, makin botak aku... [buat keje smbil garu kepala]
zzzz..
lepas je final exam nt, kne g yun nam agaknye.... haha.